Else Brinch

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 4. januar 1998 døde Else Brinch.

Else Brinch blev dimitteret fra Hjørring Seminarium i 1961. Hun blev ansat ved Tofthøjskolen i Storvorde, hvor hun blev tillidsrepræsentant og fælleslærerrådsformand i skoleforbundet. Senere blev hun kredsstyrelsesmedlem og kasserer.

Else Brinch blev derefter ansat på Vesterkærets Skole i Aalborg, og i 1971 blev hun indvalgt i kredsstyrelsen i Aalborg Lærerkreds. Hun blev valgt ind i DLF's hovedstyrelse fra 1972, og hun blev kredsformand i Aalborg Lærerkreds fra 1974.

Else Brinch stoppede som kredsformand i november 1981 og som hovedstyrelsesmedlem ved udgangen af 1983.

Else blev pensioneret 1. december 1984.

I 1984 modtog Else Brinch Aalborg Lærerforenings hæderslegat.

I sin tid i foreningsarbejdet var Else Brinch næsten 100 procent foreningsmenneske. Hun var i kredsstyrelsen i Aalborg i 11 år - heraf de syv år som kredsformand. Hun var i hovedstyrelsen i 12 år - tre perioder med klare valg.

I de syv år, hun var kredsformand, var hun således samtidig hovedstyrelsesmedlem.

Enhver, der kender bare en smule til foreningsarbejde, kan forestille sig, hvor krævende et sådant dobbeltarbejde har været i en tid, hvor der ikke var ansat kredskonsulenter.

Såvel kolleger på Vesterkærets Skole som samtidige kredsstyrelsesmedlemmer kan berette om en omhyggelig, grundig og energisk lærer og kredsformand med en gennemført orden i sine ting. Det samme præg var der over hovedstyrelsesarbejdet.

Else Brinchs stærkeste side var tjenstlige spørgsmål, hvor hun med stor viden utrætteligt forfulgte en sag, og mange er de medlemmer, der på den måde er blevet hjulpet.

Men det tjenstlige forhold var langt fra det eneste, hun beskæftigede sig med. Else Brinch var med i alle facetter af kredsarbejdet, og da det samtidig var brydningstider i foreningen, var der mange problemer at beskæftige sig med.

Selv om der har været mange menneskelige omkostninger forbundet med at udføre stort foreningsarbejde, har Else hele tiden følt sig trofast over for foreningen.

Også efter sin pensionering mødte Else Brinch jævnligt op i Aalborg Lærerforenings lokaler ved forskellige lejligheder.

Æret være hendes minde.

Bjarne Krogh

kredsformand, Aalborg Lærerforening