DLF eksisterer ikke i 2010

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af at BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) i år kan fejre 25-års jubilæum, har organisationens fagblad 'Børn & Unge' skruet tiden 25 år frem. I et interview udtaler BUPL's formand Bente Sorgenfrey sig som en 66-årig aktiv pensionist. Her erindrer hun, at Danmarks Lærerforening i 2010 ophørte med at være en selvstændig fagforening og i stedet blev en del af BUPL. Og hvordan det kunne komme så vidt, forklarer den 66-årige tidligere formand således:

- Læring fik efterhånden et nyt og bredere indhold, og vi havde jo dengang også fået et fælles, toårigt uddannelsesforløb med vægt på kulturelle udfordringer, filosofi, pædagogik og så videre. Efter de fælles to år fulgte så to års specialisering, hvor man kunne uddanne sig til at arbejde med mindre børn, større børn, unge, handicappede børn og unge eller ældre mennesker. Dertil kom et bredt spektrum af efter- og videreuddannelser, så ingen var fastlåst i de oprindelige uddannelsesvalg. Det blev ganske naturligt, at vi alle sammen var i BUPL.