Kaj Bach

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ægte himmerlænding, skoleinspektør Kaj Bach, er død. Glad drog han af sted til Aalborg påårets næstsidste dag for at handle. Herunder faldt han ganske uventet om. Kaj Bach er født i Vive ved Hadsund som den ældste af fem søskende. I Vive var han i sine unge år en central figur på sportspladsen. Endda så meget, at han tog del i Vives idrætsliv blandt ungdomskammeraterne flere år efter, at han var flyttet fra byen.

1974 tog han lærereksamen fra Ranum Seminarium. Samme år blev han ansat ved Ulstrup Skole.

1988 blev han skoleleder på Skelund Skole.

1991 blev han viceskoleinspektør på seminariets øvelsesskole i Silkeborg.

1995 tiltrådte han som skoleinspektør på Svaneke Skole på Bornholm.

Kaj Bach fik i ægteskabet med den bornholmskfødte Lisbeth to børn. For familien kommer tabet af familiefaderen som et chok. Familien boede mange år i Ulstrup, hvorfra ægteparret arbejdede på hver sin skole. Netop nu havde de startet et nyt livsafsnit på Bornholm.

Den nyansatte sportsinteresserede 46-årige skoleinspektør tiltrådte 1995 forventningsfuldt og målrettet sit nye arbejde ved Svaneke Skole. Hans varemærke var omsorg for sit og sine, hjemme som ude. Han såede tillid blandt sine elever og kolleger, han stillede forventninger, og det groede omkring ham.

Æret være Kaj Bachs minde.

Ejvind Sørensen