For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny formand

Ved formandspostens overgang fra førstelærer Niels Nielsen til overlærer Stinus Nielsen vil det være forkert at betragte formandsstillingens skiften fra en landsbylærer til en købstadlærer som den egentlige begivenhed.

Som skoleudviklingen har formet sig, har købstadgruppen i adskillige år været den talstærkeste, men den har ikke ønsket at benytte sig af sin talmajoritet, og så længe man havde en så udmærket formand som Niels Nielsen, har man uden nogen som helst diskussion genvalgt ham fra år til år, uanset at han var indvalgt i hovedstyrelsen som landsbylærernes repræsentant. Det vidner tydeligt om, at den engang så skarpe fraktionsdeling ikke mere har den samme betydning. Det normale er, at man føler sig som en samlet repræsentation for den danske folkeskole, og i de tilfælde, hvor interesserne ikke falder sammen, har man altid forstået at nå et for begge parter tilfredsstillende resultat.

Folkeskolen nummer 2, januar 1956