Programmer om børn, der mister

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år mister 4.000 børn far eller mor. Danmarks Radio har lavet fem programmer om de vanskeligheder, børn kan blive fanget i, hvis de ikke får hjælp fra nogen, som tør tale om det allersværeste. De bliver vist i de kommende måneder.

I de første to programmer, som bliver sendt den 21. og 28. januar på DR2, følger vi fem børn, som alle har mistet en forælder. De mødes en gang om måneden for at støtte hinanden i sorgen.

Det tredje program sendes den 4. februar på DR2. Her skildres en mors dilemma, da børnenes far rammes af en livstruende sygdom. Skal hun holde det skjult for at beskytte børnene, eller skal hun fortælle det?

Det fjerde og femte program foregår i folkeskolen og handler om lærerens rolle, når en elev mister en forælder. De bliver vist den 11. og 18. februar.

Alle programmer genudsendes på DR1. Fra den 21. januar kan man også klikke sig ind på hjemmesiden www.dr.dk/undervisning/sorg