Når uddannelseer livsfarlig

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med Læger Uden Grænsers reklamekampagne om mennesker på flugt fortæller en rwandisk flygtning om, hvordan han overværede en kvinde og hendes børn blive dræbt ved knivstik og slag i hovedet. Fordi hun havde uddannelsesdiplomer på sig.

Målet med kampagnen, som i øjeblikket kører i radio, tv, aviser og magasiner, er at dreje flygtningedebatten i en mere human retning. Læger Uden Grænser vil sætte fokus på de flygtendes historier og dermed skabe større forståelse for, hvorfor mennesker flygter. Der er 14,5 millioner flygtninge i verden, og 25 millioner er på flugt i deres eget land.

Kampagnen 'Reklamer for alvor' er en gratis kampagne, som reklamebranchen og de reklamefinansierede medier uddeler hvert år til en organisation, en gruppe eller en enkeltperson, der arbejder for en humanitær eller en samfundsorienteret sag. I år bringer kampagnen flygtningenes egne historier ind i de danske stuer.

Se mere om kampagnen og Læger Uden Grænser på www.msf.dk