Ny læseprøve droppes

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Kommune har droppet planerne om at udvikle en ny læsetest.

For to år siden besluttede man at bede læseforskeren Erik Håkonsson om at udvikle en test til afløsning for læseprøven SL60, fordi man mente, at det var problematisk at bruge den som dokumentation for elevernes kunnen, og fordi nogle prøveresultater fra samtlige skoler var blevet offentliggjort i Aarhus Stiftstidende.

Man erkendte dengang, at det ville blive dyrt og tage lang tid at udvikle et nyt prøvesystem, men nu har skolerådmand Niels Erik Eskildsen skiftet holdning.

'Vi vil ikke betale for en landsdækkende test. Det må være et statsligt anliggende. Derfor vil vi i mangel af bedre igen bruge SL60', siger han.

Samtidig indskærpes det over for skolerne, hvordan prøven skal bruges, så den ikke kommer til at 'ligge og flyde' rundt omkring.

Kommunen har også besluttet, at der ikke fremover skal foretages en opgørelse, der gør det muligt at sammenligne skoler på tværs.