Ikke fri adgang til skolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældre må ikke komme uanmeldt til undervisningen, og det er skolelederens ansvar, at det ikke sker. Sådan lyder meldingen fra Undervisningsministeriet.

- Forældre har ikke ret til at forstyrre undervisningen, og de har ikke krav på at måtte komme, når det passer dem. De skal spørge skolelederen og aftale tid for besøget, siger fuldmægtig Kirsten Krogstrup fra juridisk kontor i ministeriets folkeskoleafdeling.

Normalt er der ingen problemer i dette. Forældre aftaler med klasselæreren eller skolelederen og er så som regel velkomne til at overvære undervisningen, men det er altså skolelederens ansvar at forhindre nogen i at møde op uanmeldt.

- Skolebestyrelsen må heller ikke komme uanmeldt. Bestyrelsesmedlemmerne skal have forhåndstilladelse. Men da skolebestyrelsen har tilsynspligt, har de ret til at overvære undervisningen, men kun efter aftale, siger Kirsten Krogstrup.