Gerhardt G. Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Gerhardt G. Nielsen døde pludselig tirsdag den 25. november under genoptræning efter en blodprop, som han blev indlagt med i sommerferien.

Gerhardt Nielsen var født i Sommersted og blev uddannet som elektriker, før han søgte ind på Haderslev Seminarium, hvorfra han blev dimitteret i 1957.

Han startede som lærer i Tullebølle Skole på Langeland, hvor han mødte sin hustru, Grethe Fink Nielsen. I 1960 blev Gerhardt Nielsen ansat på Taulov Centralskole, hvor han gennem 35 år var en meget engageret og afholdt lærer.

Hans hovedfag var sløjd, matematik og orienteringsfag, men specielt i de sidste ti år var han meget optaget af arbejdet i den samordnede indskoling, hvor man havde stor glæde af hans erfaring omkring mange af de praktiske aktiviteter, der er knyttet til projekter i indskolingsklasserne.

Og de små elever elskede Gerhardt, nærmest som en reservebedstefar, og Gerhardt holdt af børnene, som han næsten alle kendte ved navn, ikke mindst fordi han i sin fritid var havemand for en lokal børnehave.

Efter at Gerhardt Nielsen gik på pension for to år siden, havde skolen stor glæde af hans hjælp som vikar, ligesom han havde fast job som julemand i de yngste klasser. Det måtte vi desværre undvære i år.

Æret være Gerhardt Nielsens minde.

Kolleger på Taulov Skole