Uskolet

10 grunde til, at vi ikke skal være så bekymrede for ChatGPT

Publiceret Senest opdateret

1 · Eleverne vil hurtigt indse, at der jo åbenlyst er tale om snyd, og gå tilbage til bare at google alle spørgsmål, som de plejer.

2 · Lad os da betragte det som frigørende for os mennesker, at vi nu kan lade robotter overtage alle de kedelige job som lagerarbejder, rengøringsassistent og professor i kvantefysik.

3 · Fremover vil du modtage langt mere velskrevne opgaver fra eleverne, er det så slemt? Og hov, kan den egentlig ikke også rette dem?

4 · Tesfaye er på sagen. Allerede nu sidder hans embedsfolk og skriver på en rapport i WordPerfect 4.2 om “Fremtidens udfordringer med datamaskiner”.

5 · Indtast: “Skriv et venligt, men bestemt svar til Alexanders mor om, at det altså var ham, der startede med at skubbe”, og få en fornemmelse af potentialet.

6 · De første bud på løsningsforslag indebærer tiltag som forbud, vagter, skældud, overvågning og sluk for strømmen. Lyder som en vindersag.

7 · Det kan vel sammenlignes med, dengang man skjulte små sedler og skrev formler på viskelæderet. Nej? Ikke det samme? Fandens.

8 · Inden længe bliver den overhalet af en ny chatbot, som er endnu klogere, endnu hurtigere og endnu bedre til at få det til at se ud, som om det er gratis.

9 · Jeg siger ikke, at du snyder, Sally, jeg siger bare, at det kan virke mistænkeligt, at du mener, at sætningen “Amanda køber æbler i supermarkedet” skal oversættes til: “An error occurred. If this issue persists please contact us through our help center at help.openai.com”.

10 · ChatGPT blev lanceret i november 2022. Hvis den fortsætter sin læringskurve i samme tempo, vil den inden påskeferien komme til at plage om at spille rundbold og se film.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS