Uskolet

Vi skal nok alle sammen have MUS

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har holdt afstand og taget hensyn og gjort alt for at undgå det. Men nu ser det ud til, at de fleste af os nok skal indstille os på, at vi før eller siden skal have medarbejderudviklingssamtale (Mus). Mange er naturligt skeptiske og måske nervøse, fordi vi stadig ikke har fuldt overblik over, hvordan den enkelte reagerer, og hvilke følger man risikerer at skulle døje med. Andre mener, at det grundlæggende ikke er farligere end almindelige møder, som mange jo i forvejen rammes af her i vinterhalvåret.

Under alle omstændigheder kan de fleste forvente et relativt mildt forløb med kun få gener og en smule ubehag, mens man rent faktisk har samtalen. Nogle vælger endda at gå frivilligt til Mus for at få det overstået og slippe for besværet. De håber derved at få en lidt roligere periode med immunitet over for de krav og udviklingsmål og fremtidsplaner, som lærere jo hele tiden får hostet ud over sig.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.