Retten til et nyt dagpengeforløb

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 1. januar 1997 har fuldtidsforsikrede kun ret til et dagpengeforløb efter arbejde svarende til 52 uger på fuld tid (1.924 timer) inden for 3 år. Tidligere var kravet 26 uger på fuld tid (962 timer). Kravet for deltidsforsikrede er tilsvarende fordoblet.

De skærpede betingelser gælder normalt også medlemmer, som allerede er indplaceret i et dagpengeforløb. Der er dog i 1997 særlige overgangsregler for medlemmer, som har fået afkortet dagpengeforløbet i 1996.

Ændringen berører ikke nyuddannede, der fortsat erhverver ret til et dagpengeforløb på grundlag af den afsluttede uddannelse.

Et medlem, der har afsluttet både dagpenge- og aktivperioden, kan få ret til et nyt dagpengeforløb efter de hidtidige regler. Fuldtidsforsikrede kan i den situation starte helt forfra, når der har været 962 arbejdstimer inden for de seneste 3 år.