Borger i EU

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilke rettigheder og muligheder har man egentlig som borger i det store europæiske fællesskab - EU? Det kan være svært at overskue for den enkelte, og derfor har Europa-Kommisionen nu sat et informationsprojekt i gang. Meningen er, at befolkningen i de forskellige EU-lande skal til at lære kolossen EU at kende.

De første initiativer er allerede på markedet; tre brochurer med temaerne uddannelse, arbejde og det at bo i et andet EU-land. Yderligere syv brochurer med information om blandt andet at rejse og købe varer i andre EU-lande kommer i 1997.

Et andet initiativ er en gratis EU telefonservice, hvor alle kan ringe og spørge om deres rettigheder og muligheder i EU. Nummeret er 8001 0201 og talesproget dansk.

De tre brochurer kan fåes på biblioteker, AFkontorer og rådhuse eller hentes på Internetadressen: http.//citizens.eu.int.