Uskolet

Hej, jeg hedder Mattias, jeg er jeres nye minister

Publiceret

Ja, hej alle sammen, jeg hed - sschyyy, I skal lige være lidt – jeg hedder Mattias, jeg er jeres nye minister. Skriver det lige op her: M ... A ... TT, husk to T’er ... I og AS, det kan I lige så godt lære med det samme: to T’er.

I kan huske det på, at det står for “top-top” lidt ligesom den der nye skat, vi ... ej, det er nok ikke så relevant for sådan en flok skolelærere, haha, hvad vil du sige, dig dernede?

Nej, Pernille kommer ikke tilbage. Hun ville ... hun fik lov til ... hun skulle noget andet. Ja. Men jeg skulle hilse fra hende og sige, at hun har været meget ... sådan ... eller altså, men det vigtige er, at Mette ovre på ledelsesgangen har bestemt, at nu er det altså mig, der skal have jer, lige vær stille!

I ser overraskede ud?

Altså jeg vil da ikke lægge skjul på, STOP SÅ dernede, at jeg faktisk også ... altså, jeg fik sagt i et interview, at det var som at komme hjem. Faktisk mente jeg: som at blive slået tilbage til start.

Jeg var jo for fanden justitsminister sidst, det er jo ikke bare en toppost, det er en toptop-post, og så – jamen, så er det det her, man får som tak, HEY, vær så stille, jeg gider ikke sige det mere! Hvad er det, I roder med dernede? Jeg vil ikke finde mig i, at I sidder og glor ned i de der tingester hele tiden, hvad er det, der er så spændende? Ah, en bog!

Jamen altså, I kan lige så godt indstille jer på, at nu er det nye tider. Jeg er jo uddannet murer, så jeg er god til at, ja, til at bygge mure. Og hvis det stod til mig, så kunne vi godt starte med at samle alle jeres “kloge” bøger og nørdede metoder og smarte akademiske teorier og sende hele lortet til Rwanda.

Nu skal det handle om praksis. Alle skal lære at bruge deres konkrete hænder på en konkret måde i den konkrete virkelighed i stedet for at spilde så meget tid på alt det der “viden” oppe i hovederne.

Jeg kalder en spade for en spade og et værktøj til møtrikker for en top-topnøgle.

Og jo jo, så har jeg da godt hørt fra jeres tidligere ministre, at I vil have mere tid og flere resurser, og I er åh så pressede hele tiden og klynker om trivsel og kortere dage og tid til forberedelse og vorherre bevares, men jeg skal fandeme gi’ jer mere tid, I KAN FÅ HELE STORE BEDEDAG AT FORBEREDE JER I, KAN I!

Og hvis der er mere pis, så smider vi da bare Kristi himmelfart oven i hatten.

Flere spørgsmål?

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.