Uskolet

Ny Nordisk Skole »bare så 2012«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny Nordisk Skole er ikke længere ny. Det måtte børne- og undervisningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne) erkende forleden, da vi sagde farvel til 2012 og tog hul på et nyt år. Dér led Ny Nordisk Skole nemlig den skæbne at blive føjet til rækken af begivenheder, som er fostret i et år, der nu er fortid.

I en samtale overhørt tirsdag mellem to yngre mennesker nede på fortovet blev blandt andet følgende ordveksling registreret: »Wow, kan du huske 2012? Aj, jeg ser bare så dum ud på billeder fra dengang! Tænk at man ikke kunne se det selv, hvor latterlig man så ud. Og musikken, var den lige dårlig eller hvad?«

»Det var også, dengang ham kaosfyren var kulturminister. Ja, og kan du huske, at alting skulle hedde noget med »Ny Nordisk«, uuh, det syntes man var dødsmart dengang. Det var ny nordisk mad og køkken og design og alt muligt. Ja - og skole! Ha, det er bare så 2012«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.