Generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt glæder sig over udsigten til, at foreningen kommer på finansloven.
Generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt glæder sig over udsigten til, at foreningen kommer på finansloven.

Regeringen vil sætte Dansk Skoleidræt på finansloven

I alt 8,4 millioner over de næste fire år kan foreningen se frem til, hvis flertalsregeringens finanslovsforslag bliver vedtaget.

Publiceret Senest opdateret

"Jeg skal lige tygge af munden. En kollega løb op i byen efter lagkage af ren begejstring", lyder det da generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt tager telefonen.

Og han har da også noget at fejre. 2,1 millioner kroner om året frem til 2026 kan Dansk Skoleidræt kan se frem til, hvis det finanslovs-forslag, flertalsregeringen i dag har fremlagt, bliver til virkelighed.

"Vi er glade og ydmyge. Vi er fire idrætsorganisationer i Danmark, og vi er de eneste, der arbejder målrettet med skoleområdet. Samtidig ligger vi på det suverænt laveste bevillingsgrundlag. Så det her betyder enormt meget for at sikre vores eksistensgrundlag", siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Dansk Skoleidræt modtager i forvejen en bevilling fra Børne- og Undervisningsministeriet til sit arbejde med at fremme bevægelse blandt landets skolelever samt en ordinær bevilling fra udlodningsmidlerne under Kulturministeriet.

Desuden har foreningen en midlertidig bevilling fra Kulturministeriet, som udløber i år. Det er den, der nu bliver forlænget frem til 2026.

"Den afgørende forskel, det gør, er, at det giver os et solidt driftsmæssigt virkegrundlag. Og så kan vi bruge bevillingen fra Børne- og Undervisningsministeriet på de elevrettede aktiviteter", siger Bjørn Friis Neerfeldt og tilføjer:

"Så vi er afhængige af begge dele. Derfor håber vi også, at bevillingen fra Børne- og Undervisningsministeriet bliver forlænget".

Bevillingen fra Kulturministeriet går blandt andet til foreningens udvalgsarbejde, herunder det idrætspolitiske udvalg, der repræsenterer idrætslærerne, når der fx skal skrives høringsvar til politiske forslag.

"Så det vil være med til at sikre idrætslærernes interessevaretagelse. Og så er det med til at understøtte det decentrale arbejde i vores kredse med blandt andet at arrangere aktiviteter", siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Powered by Labrador CMS