DLF-kreds støtter studerendes kamp for Holbæk Seminarium

Holbæk Lærerkreds mener, ligesom de lærerstuderende, at det vil føre til lokal lærermangel, hvis Holbæk, Haslev og Vordingborg seminarier bliver flyttet sammen på en central adresse. Studerende på Haslev og Vordingborg arbejder nu også mod lukninger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen.dk kunne i går fortælle, at De studerendes Råd og Lærerstuderendes Landskreds på Holbæk Seminarium har startet en facebook-støttegruppe og agiterer mod lukning af deres seminarium. Årsagen er University Colleges Sjællands beslutning sidste måned om at flytte uddannelsesinstitutioner sammen på færre adresser.

De lærerstuderende opfordrede Lærerforeningen til gå ind i debatten. Og i den lokale lærerforeningskreds er der fuld forståelse for de studerendes ønske.

"Hvis Holbæk Seminarium forsvinder, vil det være en katastrofe for lokalområdet. Vi ved jo, at lærermanglen i et område vokser proportionalt med afstanden til et seminarium. Så længe der er et seminarium i området, så bliver en stor del af de studerende boende. Men hvis man flytter seminarierne til de store byer, så får vi virkelig problemer", siger næstformand i Holbæk Lærerkreds Jens Rohrberg.

Lærerne ønsker ikke at miste de studerende

Jens Rohrberg kan godt forstå University College Sjællands argumenter for at flytte uddannelserne sammen. Men han mener, at de negative konsekvenser af en central læreruddannelse vil være for store.

"Vi er ikke klar til fx én central uddannelse i Roskilde. Vi har et godt samarbejde med Holbæk Seminarium lokalt på skolerne i forbindelse med praktik, hvor lærerne nyder godt af mødet med de studerende. Og det har også betydning i byen, hvor de studerende er aktive i idræts- og kulturliv", fortæller han.

Holbæk Lærerkreds vil gøre deres indflydelse gældende via alle kanaler, blandt andet via lærerforeningens repræsentant i UC Sjællands bestyrelse.

Vordingborg og Haslev vil heller ikke flytte

De studerende på seminarierne i Haslev og Vordingborg er ligeså opsatte på at blive boende, som de studerende i Holbæk. Ligesom Holbæk har de startet støttegrupper på Facebook. De frygter også lokal lærermangel som en konsekvens af sammenlægningen. I Vordingborg peger man desuden på, at mange studerende allerede rejser langt til seminariet, og en endnu længere rejsetid vil få en del til at give op. De tror heller ikke på virtuel undervisning, som en løsningsmodel.

"Uddannelserne vil i mine øjne miste deres attraktivitet, hvis de bliver lavet om til fjernundervisning, og jeg tror man vil gå glip af utroligt meget i forhold til diskussioner og refleksioner, som man kan gøre sig ud fra den viden, man kan gøre sig i en reel undervisningslektion", siger lærerstuderende i Vordingborg Marie W.B. Jensen.

Læs mere

Holbæks støttegruppe på Facebook

Haslevs støttegruppe på Facebook

Vordingborgs støttegruppe på Facebook