Alle kommuner kan nu tilbyde ungdomsuddannelsen

Fem kommuner har fortsat ikke elever på ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov. Men hvis de får henvendelser, er de klar til at godkende elever til uddannelsen, viser en forespørgsel til de 25 kommuner, som ikke havde henvist elever i foråret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske Handicaporganisationer var fremme med kritik, da en redegørelse fra undervisningsminister Bertel Haarder i september viste, at 25 kommuner pr. 31. maj 2008 ikke havde henvist elever til den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU.

Nu har Undervisningsministeriet spurgt de 25 kommuner, om de havde elever på ungdomsuddannelsen den 1. september i år. 20 af kommunerne havde tilsammen henvist 339 elever, mens fem kommuner - Læsø, Fanø, Solrød, Varde og Vallensbæk - fortsat ikke havde registreret elever under ungdomsuddannelsen.

Kommunerne klar til at godkende elever

Fire af de fem kommuner uden elever - Læsø, Fanø, Solrød og Vallensbæk - er klar til at godkende elever til ungdomsuddannelsen, hvis unge i målgruppen henvender sig.

Vallensbæk og Solrød forventer, at der senest vil ske indstillinger pr. 1. august 2009, når de unge har afsluttet deres undervisningsforløb i indeværende skoleår, mens Læsø på baggrund af sin nuværende befolkning regner med, at der går nogle år, inden den får den første elev i målgruppen.

Varde Kommune oplyser til ministeriet, at den tilbyder en tilsvarende ungdomsuddannelse efter lov om specialundervisning for voksne og efter beskæftigelseslovgivningen. I alt er 11 elever i gang i dette regi, og planen er at organisere uddannelsen som et tilbud efter lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Læs mere

Undervisningsministeriets undersøgelse