Andreas Marckmann Andreassen er 36 år og bliver fra 1. januar 2023 ny chefredaktør på fagbladet Folkeskolen

Folkeskolen ansætter ny chefredaktør og direktør

Fagbladet Folkeskolen Aps har fundet ny ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør. Begge poster besættes af Andreas Marckmann Andreassen, der kommer med en baggrund fra blandt andre fagbladet Journalisten og mediet Markedsføring.

Publiceret Senest opdateret

”Hvis jeg ikke var blevet journalist, så var jeg blevet lærer. Jeg var faktisk tæt på at droppe journaliststudiet, før det var begyndt, for at gå den vej, fordi jeg var så vild med mit sabbatjob som hjælpelærer.”

Fagbladet Folkeskolens nye ansvarshavende chefredaktør Andreas Marckmann Andreassen beskriver folkeskolen som hjerteblod for ham.

”Jeg kan ikke komme i tanke om en vigtigere mission end at kæmpe for den danske folkeskole og bidrage til, at lærerne kan gå klogere og gladere på arbejde hver dag. Nu glæder jeg mig først og fremmest til at møde redaktionen og komme i gang,” siger Andreas Marckmann Andreassen, der tiltræder stillingen på Folkeskolen 1. januar 2023.

Andreas Marckmann Andreassen

er journalist og forfatter

I 2020 var Andreas Marckmann Andreassen journalistisk fellow på SDU. Det resulterede i bogen ”Sådan forandrer automatisering medierne”, som blev trykt i over 20.000 eksemplarer og sendt hjem til alle medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Andreas Marckmann Andreassen er også forfatter til bøgerne ”Etik for journalister på nettet” (2014) og ”Håndbog i EU for journalister” (2011, 2014, 2018, 2021). Sidstnævnte vandt han i 2019 fagjournalisternes pris O-Prisen for.

Andreas Marckmann Andreassen er i dag ansvarshavende chefredaktør på mediet Markedsføring, der udgives af foreningen Dansk Markedsføring. Før han kom til Markedsføring, var han ansat som digital chef og nyhedsredaktør på Fagbladet Journalisten, og han har tidligere arbejdet hos blandt andet P1 Dokumentar og Dansk Røde Kors.

Som ansvarshavende chefredaktør og direktør for Folkeskolen får Andreas Marckmann Andreassen ansvaret for både det indholdsmæssige og den forretningsmæssige udvikling af virksomheden Fagbladet Folkeskolen ApS, der ejes af Danmarks Lærerforening og Stibo Complete. Lærernes fagmedie er et redaktionelt uafhængigt medie med nyheder, vidensdeling og debat for og om folkeskolen. Mediet har eksisteret i 140 år og består i dag af cirka 15 medarbejdere.

Succes med fagmedie

Tidligere i år vandt mediet Markedsføring Anders Bordings Mediepris for en omlægning, som Andreas Marckmann Andreassen har stået i spidsen for. Omlægningen har ført til markant flere brugere digitalt, samtidig med at andelen af magasinlæsere er mere end fordoblet. Især flere unge læsere er kommet til på alle kanaler. Resultater, som han kan trække på i sit nye job, fortæller bestyrelsesformand for Fagbladet Folkeskolen Aps, Magne Vilshammer.

”Andreas har en stærk publicistisk kerne, en tydelig begejstring for stofområdet og erfaring med at lede fagmedier gennem en digital omstilling. Han er præcis det, vi har brug for, for at videreudvikle det gode arbejde, Folkeskolen gør i dag”, siger Magne Vilshammer.

Folkeskolens læsere kan dog ikke forvente store revolutioner fra dag ét, for fagbladet Folkeskolen er i god gænge, siger den nye chefredaktør:

”Men en stor og vigtig opgave er at fortsætte den digitale omstilling af mediet. Vi skal sørge for at møde medlemmerne der, hvor de er. Og mange af dem vil møde os digitalt. Derfor skal vi have lagt en klar strategi, som er styret af indhold og ikke kanaler”, siger Andreas Marckmann Andreassen, der er overbevist om, at kvalitetsjournalistik betaler sig:

”Hvis man laver god og grundig journalistik, som er relevant for læserne, så kan man hæve de kommercielle resultater. Selv om der er stor forskel på læserne af Markedsføring og Folkeskolen, så tror jeg, at de er ens på den måde, at de gerne vil læse relevant indhold, som de kan bruge i deres arbejde”.

Folkeskolen er fundamentet

Andreas Marckmann Andreassen har tidligere været på Fagbladet Journalisten i otte år. Her lærte han alt om overenskomstforhandlinger, den danske model og det at arbejde på et uafhængigt medie med en fagforening som udgiver.

”Jeg elsker at arbejde med fagjournalistik, hvor journalisterne ved, hvad de skriver om, og hvor målgruppen ofte også er kilder. Derfor glæder jeg mig også virkelig meget til at komme ud og møde læserne”.

Som journalist og forfatter til flere bøger om blandt andet EU har Andreas Marckmann Andreassen ofte besøgt folkeskoler. Blandt andet holdt han oplæg om ytringsfrihed på en stribe skoler, primært i såkaldte ghettoområder, da han arbejdede som journalist hos Amnesty International. Siden er han blevet inviteret ud på folkeskoler gennem årene, blandt andet for at holde oplæg om EU.

”Jeg har svært ved at komme i tanke om en vigtigere målgruppe end lærerne. Det er i folkeskolen, at demokratiets fundament støbes. Det kan lyde højtravende, men det bliver hurtigt meget konkret ude i klasseværelserne, hvor lærerne hver dag løfter en vigtig demokratisk opgave. Det er hjerteblod for mig, at folkeskolen fungerer, og at lærerne trives”.

Også personligt er folkeskolen noget, som ligger Andreas Marckmann Andreassen på sinde. Han har to børn på henholdsvis 5 og 1½ år, så den ældste skal snart starte i skole.

Andreas Marckmann Andreassen overtager stillingen efter chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen, der efter knap 13 år på Folkeskolen går på pension.