Afgående chefredaktør ved fagbladet Folkeskolen fik mange rosende ord med på vejen mod pensionisttilværelsen, da der i går blev holdt afskedsreception.
Afgående chefredaktør ved fagbladet Folkeskolen fik mange rosende ord med på vejen mod pensionisttilværelsen, da der i går blev holdt afskedsreception.

Flot farvel til Folkeskolens første kvindelige chefredaktør

En afskedsreception markerede i går, at chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen takker af efter 13 år i spidsen for fagbladet Folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Første kvindelige chefredaktør på fagbladet Folkeskolen, første chefredaktør, som ikke var læreruddannet, og første chefredaktør, der gjorde Folkeskolen til en selvstændig virksomhed. (præciseret 28/11- 2022 kl. 8.22 red.)

Hanne Birgitte Jørgensen har som chefredaktør for fagbladet Folkeskolen skabt nye standarder, understregede tidligere chefredaktør for fagbladet Folkeskolen Thorkild Thejsen med en vis beundring i stemmen, da han i går - til afskedsreceptionen for Hanne Birgitte Jørgensen – holdt tale.

Receptionen blev holdt i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelsessal, som i dagens anledning var pyntet op med farvestrålende balloner, vimpler og blomster og fyldt med folk, der takkede Hanne Birgitte Jørgensen for de 13 år, hun har stået i spidsen for lærernes fagblad.

Redaktionen: En chefredaktør med høje ambitioner

Engagementsredaktør Jennifer Jensen og journalist og anmelderredaktør Stine Grynberg takkede på redaktionens vegne Hanne Birgitte Jørgensen for hele tiden at have sikret, at fagbladet Folkeskolen har udviklet sig og fulgt med tiden.

Hanne Birgitte Jørgensen har løbende været opmærksom på, at det ikke er nok at udvikle journalistikken, men også sikre at udvikle fagbladet Folkeskolen kommercielt.

Medarbejderne på redaktionen havde lavet en forside af fagbladet Folkeskolen med et billede af Hanne Birgitte Jørgensen og overskriften 'Direktøren for det hele'.
Medarbejderne på redaktionen havde lavet en forside af fagbladet Folkeskolen med et billede af Hanne Birgitte Jørgensen og overskriften 'Direktøren for det hele'.

”Visionær, idérig og med høje faglige ambitioner”, var nogle af de ord, som redaktionen har ladet falde om Hanne Birgitte Jørgensen, fortalte Stine Grynberg.

Og så pegede de to også på, at Hanne Birgitte Jørgensens kalender nogle gange har vidnet om, at en chefredaktør godt kan være tidsoptimist.

De takkede på redaktionens vegne for, at der altid har været lydhørhed hos chefredaktøren, når medarbejdere ville drøfte udfordringer eller ideer.

Blandt andet endte Jennifer Jensens idé om at lave en single om lærerlockouten med, at singlen blev skrevet sammen med chefen i dennes sommerhus med indlagte besøg af familien undervejs.

Danmarks Lærerforening har forandret sig i chefredaktørens tid

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen takkede også Hanne Birgitte Jørgensen for hendes indsats, og politisk chef i Danmarks Lærerforening Jesper Støier markerede, at han nu bliver en af de eneste i chefgruppen, der kan huske gamle dage i Danmarks Lærerforening.

Jesper Støier takkede Hanne Birgitte Jørgensen for altid at være skarp til at stille de rigtige spørgsmål, og så pegede også han på, at det er sket, at Hanne Birgitte Jørgensens kalender har drillet.

”Som dengang du ikke nåede bussen til Folkemødet”.

Hane Birgitte Jørgensen takkede for alle ordene.

”Tidsoptimisme, det må jeg jo skrive under på. Det var ikke meningen, at familien skulle have hørt det, for når det sker i familien, så siger jeg altid, at der er en helt særlig grund til at komme for sent”, sagde Hanne Birgitte Jørgensen.

Mange kom forbi for at sige farvel.
Mange kom forbi for at sige farvel.

Hun fortalte, at da hun i første omgang blev ansat som journalist på Folkeskolen, var der fem ansatte, og der blev lavet et blad om ugen. Siden kom internettet og folkeskolen.dk, og Hanne Birgitte Jørgensen blev ansat som chefredaktør efter i flere omgange at have været journalist.

Hun pegede på, at det ikke kun er bladet, men også Danmarks Lærerforening, der har udviklet sig i de år, hun har været med.

”I dag er der et systematisk og omfattende arbejde med relationer til gud og hver mand. Nu er det ikke nok at have ret. Andre skal også synes, man har ret. Det er en kæmpe forandring, som jeg har haft det privilegium at stå på sidelinjen til”, sagde Hanne Birgitte Jørgensen og takkede foreningens politiske ledelse for at have haft lov til at følge med fra sidelinjen.

”Det er ikke den eneste forandring, der er sket. Men det er en af dem, jeg har lagt mærke til”.

Kun en ting er bedre end chefredaktørposten

Med til receptionen var Hanne Birgitte Jørgensens søn, datter og svigersøn og et blot to uger gammelt barnebarn.

Flere gange blev det understreget, at det er barnebarnet og Hanne Birgitte Jørgensens gård med heste, der trækker hende mod pensionisttilværelsen.

Hun understregede, at hun synes, at jobbet som chefredaktør på fagbladet Folkeskolen har været verdens bedste for hende.

”Mange har spurgt mig, hvorfor jeg så gerne vil forlade denne arbejdsplads. Der er jo kun en ting, der er er bedre, og det er slet ikke at arbejde”.

Hanne Birgitte Jørgensen afvikler ferie, indtil hun 1. januar fratræder. Her begynder Folkeskolens nye chefredaktør Andreas Marckmann. Indtil da er onlineredaktør Karen Ravn konstitueret chefredaktør.

Powered by Labrador CMS