Anmeldelse

Buy-ology

Buy-ology

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Martin Lindstrom har "interviewet", scannet og målt reaktionerne i over 2.000 hjerner for at finde svar på, hvorfor vi køber de ting, vi gør. Det er blevet til verdens største neuromarketinganalyse nogensinde og bogen "Buy-ology". En analyse og en bog, der har til formål at give os, forbrugerne, en bedre forståelse af vores irrationelle adfærd og fylde os med viden, så vi ikke falder for reklamefolkenes tricks og taktikker. Samtidig skal den oplyse virksomheder verden over om vores underbevidste behov, så vi får flere meningsfyldte og brugbare produkter.

Fakta:

Titel: Buy-ology

Forfatter: Martin Lindstrom

Pris: 300 kroner

Sider: 211 sider

Type: Bog

Forlag: Børsens Forlag

Før i tiden var markedsføringen baseret på kvantitative og kvalitative interview, men fremover kan vi godt forvente, at vores hjerner også er blevet interviewet. De giver nemlig et mere ægte svar end vores mund. "Det er ikke, fordi vi har i sinde at lyve - det er bare sådan, at vores ubevidste tankegang er meget bedre til at tolke vores adfærd end vores bevidste tankegang". Mange af vores købsbeslutninger sker ubevidst, og vi kan derfor ikke forklare, hvorfor vi handler, som vi gør, men det kan hjernen.

"Buy-ology" er en bog om vores købsadfærd som forbruger, men forestil dig et øjeblik, at vi erstatter ordet købe med ordet spise, så får bogen en helt ny dimension. Kan man det? Hvis man kan, åbner det op for sandheder og løgne om, hvorfor vi spiser, som vi gør!

Jeg kan varmt anbefale, at man læser denne interessante bog, om man arbejder med markedsføring, menneskers adfærd, sundhed eller ønsker at blive klogere på sig selv som forbruger.