Anmeldelse

Mit frugt- og bærkøkken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er tid for syltning eller blot at fylde i fryseren til senere forarbejdning, derfor er det nærliggende at gøre opmærksom på en god syltebog til hylden i køkkenet.

Denne bog er egentlig en gammel kending fra Anemette Olesen, men den nye udgave byder på flere sider og et smukt layout. De tidligere akvareller er udskiftet med store fotos, hvilket giver bogen et vældigt løft. Desuden findes en række mindre fotos, som er med til at bryde tekstmængden.

Hvert afsnit med frugt eller bær indledes med en kulturhistorisk baggrund efterfulgt af et større eller mindre antal opskrifter. Her findes de traditionelle, men desuden rigtig mange spændende varianter, så man får lyst til at prøve syltningens kunst.

Et udsnit af de mange opskrifter omhandler importeret frugt, hvilket jo kan indgå i madlavningen året rundt. Opskrifterne er ordnet alfabetisk, men det kunne måske have været gavnligt med en årstidsoversigt, hvor brugeren kunne følge naturens gang.

De enkelte opskrifter er spalteopdelte og lette at gå til. Bogen kan derfor anbefales til hjemkundskabshylden og som idegiver, hvis skolen har projekter med at bruge naturen.