Anmeldelse

Wings

– Daffi the Dragon

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye »Wings«-system, der holder sig inden for fantasygenren, er bestemt et af de bedste eksempler, jeg indtil nu har set, på et godt og inspirerende materiale til brug ved engelskundervisningen i tredje klasse.

Den flot tegnede eventyrverden, man træder ind i, er befolket af mange mærkelige fantasivæsener. Vi møder blandt andet en drage uden vinger, en troldmand, der bruger computer-teknologi, en prinsesse på skateboard, en robot og en forelsket edderkop. Der er tale om en spændende og sammenhængende historie om dragen, der til sidst får sine vinger. Den lever i et imaginært rige, Waxon, som helt bevidst har store lighedspunkter med Wales.

Det er en rigtig god ide for læreren at høre baggrundshistorien på cden, før man går i gang med de otte tableauer, som bogen er bygget op i. Før hvert afsnit viser man eleverne en transparent, som man kan printe ud fra den medfølgende cd-rom. Dette giver mulighed for at gennemgå det grundlæggende ordforråd til hvert tableau. Vi bevæger os inden for mange forskellige områder, for eksempel farver, tøj, mad, naturen, kropsdele, sportsgrene og tal. Efter at eleverne har arbejdet med grundbogen, kan man gå til arbejdsbogen »Fun and Games«, hvor eleverne blandt andet kan samtale, lege, skrive, tegne, spille spil og synge.

Alle dialoger og sange fra »Storybook« og »Fun and Games« er indspillet på den medfølgende cd, nogle af dialogerne findes også i en lettere udgave. Sangene er i en halvrocket version, der sikkert vil gå lige ind hos målgruppen. Der er tale om en god blanding af nye og gamle sange, teksten til tre af sangene findes udelukkende i »Teachers Guide«.

Den meget omfattende lærervejledning og resten af materialet lægger op til, at eleverne skal arbejde med mange forskellige typer af læringsstile. Der er lagt meget stor vægt på sange, rim og remser, og eleverne kan lave rollespil med pindedukker samt spille med de såkaldte Daffikort.

»Wings«-systemet har også en hjemmeside, hvor man kan spille domino og memory og høre udtalen af nogle af ordene fra grundbogen.

Hvis man påtænker at købe dette system, bør man som et minimum anskaffe storybook, cder og lærervejledningen.

Powered by Labrador CMS