Anmeldelse

Speak Out!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette grundbogsmateriale er absolut anderledes, end hvad vi tidligere har set.

Portfoliotanken er bag hele tiden, hvilket tydeligt mærkes.

»Speak Out«-bogen for 3. klasse kunne måske se ud som enhver anden begynderbog i engelsk. Emnerne er de gængse: tal, farver, dage, mad, dyr, familien med flere, som indlæres ved hjælp af rim, chants, sange, dialoger og spil. Teksterne til sange, rim og chants er i bogen sammen med yderligere opgaver til de pågældende emner. Forklaringerne til spillene er at finde i lærervejledningen som en hjælp til underviseren.

De fleste ord til hvert afsnit er præsenteret via billedordlister i kanten af de pågældende sider.

Alle tekster er indspillet på de to cd'er, og kvaliteten er bare fin.

Emnerne er ikke i stigende sværdhedsgrad, så det står enhver frit at vælge rækkefølge. Dog anbefaler forfatterne, at de første par afsnit tages først.

Elevbogen er en engangsbog, hvilket kan give den enkelte en større frihed, for hvem siger, alt skal nås på ét år.

Bogen er rigt illustreret. Ikke med fin kunst, men med nyttige og brugbare illustrationer.

Lærervejledningen er nerven i det hele. Her er en gennemgang af systemet, og hvorfor det hedder Portfolio, samt et par artikler om engelskundervisning i tredje klasse. Desuden er der en tydelig oversigt og vejledning over, hvad der kan indlæres i de forskellige afsnit samt forslag til ekstra opgaver og lege. Endvidere er der noder til sangene samt forslag til ekstra lege.

»My Portfolio Collection« er en fin og yderst brugbar hjælp og vel egentlig hjernen i systemet for den, der ønsker at bruge portfolio som et redskab til evaluering, samtale mellem elev og forældre og lærer med mere, men systemet kan også bruges uden.

Efter grundbogen er der foreløbig udgivet tre »Topic«-bøger: »Friends«, »A Year of Fun« og »A World of Records« med tilhørende cd'er.

Materialet er tænkt som en efterfølger af »Speak Out« senere i forløbet, altså ikke for 3. klasse.

Alle tre »Topic Books« er med spændende og vedkommende tekster, og de er alle dejligt og oplysende illustrerede.

Lærervejledningen til de tre bøger indeholder mange opgaveforslag til arbejdet med bøgerne. Desuden er der korte vejledninger til

at arbejde med tekster, at læse-lytte/forstå, aktiviteter/mini-projekter, hjemmearbejde, sådan bruges mind-maps, portfolio online, fremlæggelse/præsentation, evaluering og udvælgelse og ordforrådsarbejde.

Beskrivelser og hjælp til netop disse årgange, altså ikke for uoverskuelige, men til god og brugbar hjælp.

Bagest i bogen er der kopiark til hjælp med nogle af de ovenfor nævnte arbejdsområder.

Senere kommer der »Build Up«-bøger og endnu flere »Topic«-bøger.

Materialet er yderst spændende, så det bør være med i overvejelserne til indkøb på alle skoler.

Powered by Labrador CMS