Anmeldelse

A Piece of Cake
A Piece of Cake

A Piece of Cake

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"A Piece of Cake" har i mange år været et godt system til engelsk i overbygningen, men nu er det ved at blive moderniseret og udbygget, så det også kommer til at dække fra 3. klasse og opefter. Der er tale om en fin fornyelse, som kan komme elever og lærere til gode.

Fakta:

Titel: A Piece of Cake

Forfatter: Carol Livingstone, Cathrine Watson

ISBN: 9788723030658

Pris: 137,50 kroner

Sider: 40 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Tekstbogen til 3. klasse indeholder alle de gængse temaer som farver, venner, tal, mad, tøj, vejret og meget mere, men de bliver serveret på en forfriskende måde. Der er mange gode illustrationer, som appellerer til børn i den tilsigtede målgruppe, og det er dejligt, at de nye ord, der introduceres, kan findes som en billedfrise øverst og nederst på hver side. Materialet bruger mange forskellige genrer, blandt andet rap, sange, tegneserier, små historier samt rim og remser. Hermed kan børnene få indlært engelsk på en legende måde, som passer til deres alderstrin.

Arbejdsbogen supplerer fint tekstbogen med gode opgaver til hvert afsnit. Der er for eksempel tale om krydsord, prik til prik-tegninger, udfyldnings- og mix'n'match-opgaver. Det er en fin mulighed for at bruge børnenes kreative evner.

Evaluering er en naturlig del af systemet, det kan man også få ideer til i lærervejledningen ud over den relevante idébank til hvert kapitel og gennemgangen af de pædagogiske principper, der ligger bag systemet. Forfatterne lægger stor vægt på tankerne bag cooperative learning, hvilket man tydeligt mærker i deres organisering af arbejdet i de enkelte kapitler. Eleverne skal aktiveres så meget som muligt så hurtigt som muligt.

Samme princip gælder også i webudgaven af bogen, der findes på alinea.dk/apieceofcake, som man har gratis adgang til, når man har købt bogen. Denne adgang gælder for både elever og lærere. Her kan man spille memory, få anvisninger på ting, man skal lave i arbejdsbogen, downloade kopiark og høre alle bogens lydfiler. Her er der ligeledes mulighed for at bruge IWB, og alt i alt er materialet meget lettilgængeligt og spændende at anvende.

Powered by Labrador CMS