Anmeldelse

Blue Cat

Engelsk for fjerde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trænger du som engelsklærer i 4. klasse til et veloplagt og gennemarbejdet materiale? Her har du så muligheden. Hvis du så samtidig gerne vil imødekomme kravene i Fælles Mål, er du på den sikre side.

Den nyligt reviderede story book kommer ind omkring mange forskellige emner. Vi hører blandt andet om farver, dyr, mad, årstider, tal, hobbyer, skoler i USA, alfabetet, rummet, New York og jul. Alle disse emner kædes sammen af en fin historie om to rumbørn, der lander på jorden og for en tid optages i en ganske almindelig engelsktalende kernefamilie. De har medbragt deres egen Blue Cat, heraf navnet på serien. Vi følger dem gennem mange spændende oplevelser, inden de rejser tilbage til deres egen specielle planet. Historien krydres med fact files, der for eksempel handler om dyr på gården og i zoologisk have. Det er rart for dygtige elever her at få chancen for at udvide deres horisont og ordforråd yderligere. Der er overalt i materialet gode muligheder for differentiering, så de svagere elever også føler, at de lærer noget, hver gang de har engelsk.

Det er bydende nødvendigt at anskaffe sig arbejdsbogen til serien, da den i høj grad understøtter grundbogen. Den lægger vægt på mange forskellige arbejdsformer. Eleverne kan for eksempel lytte, læse, skrive, tegne, synge, lege, farvelægge, sætte i orden, lave dialoger og krydsord. Alt dette sker i et nøje samarbejde med grundbogen og de tilhørende tre lærer-cd'er. På disse cd'er og den elev-cd, der er indlagt i grundbogen, kan man høre engelsk talt af native speakers, hvilket også er uundværligt for børn, der er i gang med at lære engelsk.

Endelig indeholder lærervejledningen fine anvisninger til arbejdet med grund- og arbejdsbogen. Ligeledes kan man her plukke blandt kopiark, der giver mulighed for variation og adspredelse. Man kan også finde evalueringsark og det tilhørende lovstof aftrykt i lærervejledningen. Alt i alt er der tale om et fint og indbydende materiale, som er kendetegnet ved en god progression til gavn for alle elever.