Anmeldelse

Pit Stop 8

Pit Stop 8

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lækre layout er det første, man lægger mærke til ved dette materiale. Masser af gode illustrationer og billeder understreger på bedste vis de valgte temaer. Jeg er specielt begejstret for et maleri, der hedder "The Eye", hvor man ser en kvinde flygte fra sin forfølger ind i favnen på en anden mand, der måske/måske ikke er farlig.

Fakta:

Titel: Pit Stop 8

Forfatter: Dorte Maria Buhl, Chris Carter, Dorte Juel Hansen, Tim Kendon

Serie: Pit Stop

Type: Diverse

Forlag: Alinea

Der er lagt stor vægt på at udvælge relevante og spændende tekster i mange forskellige genrer. Nogle af teksterne er lige til at gå til, andre kræver et lidt højere abstraktionsniveau, så der er gode muligheder for differentiering i den enkelte klasse.

Hvert tema med dets undertemaer appellerer bredt, så der både er noget for den X-faktor-fikserede pige og den fodboldglade dreng. Eller er det måske omvendt? For eksempel "Cyber Me", der beskæftiger sig med internettets velsignelser og forbandelser. Man kan for eksempel læse om en skrap træningslejr, sydkoreanske computernørder kan komme på, hvis de skal afvænnes for deres overdrevne internetforbrug. Eller "Fear Factor"-temaet, der rummer mange spændende gyserhistorier, men der arbejdes også med fobier, og hvad man kan gøre for at slippe af med sin frygt. "Challenges" har blandt andet et spændende uddrag fra en bog om Brian, der forulykker med fly i den canadiske ødemark og må klare sig selv. Ved New York-temaet kan jeg specielt godt lide valget af usædvanlige undertemaer som for eksempel børneprostitution. Det er rart for en gangs skyld ikke at få en guidet tur gennem New Yorks seværdigheder.

Topic Book suppleres af Task Book, Teacher's Guide og Copysheets, som gør det let for den engagerede elev og lærer at dykke ned i et hav af udfordrende og stimulerende opgaver. Desuden er der på den tilhørende cd mange fine indspilninger med autentiske accenter.