Anmeldelse

English Songs

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man siger ganske vist, at enhver fugl synger med sit næb. Men jeg foretrækker nu, at det bliver gjort så smukt som på de otte cder, der hører til denne sangbog. Sangene er fortrinsvis indsunget af native speakers, der på en frisk og uimponeret måde forstår at give nyt liv til den skønsomme blanding af 169 gamle og nyere engelske sange.

Ud over noderne suppleres sangene med gode gloser og noter, der blandt andet indeholder realkommentarer vedrørende forfatter, komponist, kunstner, årstal og kulturelle forhold.

Sangene kan bruges hele vejen op i engelskundervisningen, de kan også anvendes i et tværfagligt samarbejde med musik. I disse sange afspejles kulturelle og sociale forhold i mange engelsktalende lande som for eksempel England, Wales, Irland, Skotland, Australien og USA. Sidstnævnte land har en særskilt afdeling med negro spirituals, og der er en masse traditionelle julesange, der gør en i godt humør.

Det er ligeledes inspirerende at høre, at det kan lade sig gøre at fremføre nyere sange i en kopiversion, uden at man sidder og længes efter originalen. Sidst, men ikke mindst, er der en afdeling med sange beregnet for aldersgruppen ni til tolv år fra Jette Buchanans roste "Sing it out"-materiale.

Som blandt andet Undervisningsministeriet påpeger i Fælles Mål, er det meget vigtigt, at eleverne får indblik i kultur- og samfundsforhold i engelsktalende lande. Sange er yderst kulturbærende, så det er bare med at benytte lejligheden til at gå i krig, specielt når man har så fint et materiale som dette.