Anmeldelse

A real Princess

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Wings Fantasy", som er supplerende frilæsningsbøger til engelsksystemet "Wings", er der nu udkommet "A real Princess". Den er skrevet af den velkendte danske forfatter Bodil El Jørgensen, som også har udgivet mange bøger til dansk i de små klasser.

Bogen, som er beregnet til brug for 3. til 5. klassetrin, er en sød og tiltalende historie om prinsesse Sam, der nægter at underkaste sig fastsatte normer for, hvad en pige kan tillade sig. For en tid ser det ud, som om hun er nødt til at bøje sig for overmagten, Mrs. Pinster, som bliver hendes guvernante. Men snart viser det sig, at Sam har en medsammensvoren i troldmanden Wacco, der vækker et slumrende spøgelse til live. Hermed skræmmes Mrs. Pinster væk, og Sam kan fortsætte med at dyrke sport. Moralen er vel, at man skal være sig selv og ikke forsøge at skabe sig om eller ændre andre mennesker i sit eget billede.

Materialet, som omhandler det kendte persongalleri fra "Wings"-bøgerne, er velegnet som frilæsning til begynderundervisningen i engelsk. Bogen kan bruges i sammenhæng med systemet, eller den kan anvendes for sig selv.

Ifølge Fælles Mål skal eleverne "læse korte, sprogligt helt enkle tekster om dagligdags emner" og "udnytte bånd- og billedstøtte i forbindelse med læsning". Dette formål mener jeg tilgodeses med det foreliggende materiale, som er indspillet på cd, hvorpå man også kan høre de andre frilæsningsbøger i serien.