Anmeldelse

Mary and Steven 1-9

Mary and Steven 1-9

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mary and Steven" omfatter ni e-bøger, som med fordel kan bruges i engelskundervisningen i 3.-4. klasse. Bøgerne findes også som frilæsningsbøger med tilhørende cd'er, hvis man foretrækker det.

Materialet indeholder alle de gængse emner, som man kan forestille sig at bruge i begynderundervisningen, og lidt til. E-bøgerne ledsages af charmerende tegninger af de to søskende Mary og Steven, der følges gennem tykt og tyndt i mange forskellige situationer til hverdag og fest. Tegningerne suppleres af en god engelskklingende indtaling af teksten, der gradvist stiger i sværhedsgrad. Desuden kan lyden stilles til varierende hastigheder, så man appellerer til en bredere målgruppe.

Hver boks indeholder to cd'er. Efter hvert afsnit findes et afkrydsningsskema, som registrerer, hvis eleven svarer forkert. Det gør det nemmere for læreren eller eleven selv at teste forståelsen.

Man kan vælge at bruge materialet ved første gennemgang af emnerne, men jeg tror nu snarere, jeg ville foretrække at bruge e-bøgerne som repetition, efter at emnet samt tilhørende ordforråd er blevet gennemgået i klassen. Det ville også være en rigtig god idé at anvende materialet som frilæsningsbøger for eleverne, og man kunne eventuelt også bruge bøgerne i specialundervisningen.