Anmeldelse

Politikens første engelskordbog

Politikens første engelskordbog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev det Politikens tur til at udgive en engelskordbog til børn, og det er der kommet et særdeles godt og brugervenligt materiale ud af. Ordbogen har 7.700 opslagsord og går dermed grundigere til værks end andre begynderordbøger, hvor antallet af ord ligger omkring de 3.000.

Fakta:

Titel: Politikens første engelskordbog

Pris: 199 kroner

Sider: 488 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Politikens Forlag

Ordbogen er let og ligetil at slå op i. Siderne er overskuelige, og der bruges en letlæselig stor skrift, derfor er det meget hurtigt at søge ned over en side. De engelske ord er hele bogen igennem skrevet med rød skrift, og de danske ord er skrevet med brun, det virker forbavsende godt. Midtersiderne er illustrerede og delt op inden for de mest almindelige begynderemner som for eksempel familien, mad, dyr og klokken.

Ordbogen har ingen lydskrift og forkortelser, der kan forvirre de nye ordbogsbrugere. Det ser jeg som en fordel, da der er en god og præcis udtale af opslagsordene på den tilhørende cd-rom.

På cd-rommen kan man også spille "War of the words", som er et sjovt og underholdende spil om at redde en by fra et slimmonster. Ved at oversætte et ord rigtigt sender man ordet af sted som skyts mod monsteret, og når monsteret dør, har man reddet byen. Spillet stiger i sværhedsgrad. Det virker til at være en god måde at motivere børn til at træne deres ordforråd yderligere på.

Jeg vil anbefale denne bog til elever på mellemtrinnet, der kan lide at støtte sig til en ordbog, og som er ivrige efter at lære mere. De mange ord og udtryk samt det meget let overskuelige layout gør denne ordbog til mit første valg.