Anmeldelse

Globetrekking

Globetrekking

Forestil dig spændingen ved at stå i en stor lufthavn, hvor du skal rejse til Storbritannien, USA, Sydafrika, Indien, Canada eller Australien. Du skal vælge et af landene, men hvilket?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Globetrekking" er et forrygende, internetbaseret materiale til engelsk. Det er beregnet for 8. og 9. klasse, men jeg synes nu sagtens, at man også kan bruge det sidst i 7. og i 10. klasse.

Fakta:

Titel: Globetrekking

Type: Internet

Forlag: Gyldendal

Materialet tager sit udgangspunkt i en virtuel lufthavn, hvor elever og lærere kan klikke sig ind på forskellige destinationer i den engelsktalende verden. Hvert land har mange undertemaer, man kan vælge at arbejde med. Det kan være landets historie, mangfoldige kulturer, racisme, sport, mad og dyreliv. Det er ikke de samme temaer, der behandles ved hvert land, men der er et gennemgående tema, nemlig unge i de forskellige lande. Smart, da materialet jo skal appellere til unge mennesker.

Hvert undertema er fyldigt dækket ind med gode tekster, grafik og film- eller lydklip. Materialet opfordrer til, at elever kan udnytte deres evner for at læse, lytte, tale, skrive og arbejde med ordforråd. Det er ikke nødvendigvis alle opgaver, der appellerer til alle disse færdigheder på én gang, men der er rigtig gode muligheder for differentiering indbygget i "Globetrekking".

I lufthavnen findes også en transithal, hvor man kan tanke op med faktuelle oplysninger. Her er der for eksempel en language lounge, hvor eleven kan læse og lave øvelser med tolv forskellige basale grammatiske områder. Den rejsende kan også få gode råd ved en informationsskranke. Desuden er der adgang til to slags ordbøger og en spillehal, hvor eleverne kan more sig med interessante jeopardy-lignende quizzer.

Som du nok kan forestille dig, er der behov for en teacher's lounge, hvor man kan læse en instruktiv lærervejledning og få en udførlig forklaring på den pædagogiske baggrund for materialet. I dette område af lufthavnen kan læreren ud over at putte forskellige opgaver i elevens "rygsæk" også læse mere om de formative og diagnostiske test, som sytemet anvender.

"Globetrekking" er en flot blanding af tradition og nytænkning med masser af muligheder for elever og lærere. Det er flot designet, og anvendelsen af lyd- og billedklip er velegnet. Alt i alt er jeg meget begejstret for dette nye onlinemateriale til engelskundervisningen i overbygningen.