Anmeldelse

The Light of Day

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever på mellemtrinnet og senere tørster efter gode engelske frilæsningsbøger. Den nye udgivelse i serien "Teen Readers", "The Light of Day", gør sit for at dække det behov. Dave Lambert, som har skrevet bogen, synes at være drevet af indignation over de usle forhold, som mange blinde lever under i Afrika og Asien. Vidste du for eksempel, at op til halvfems procent af alle verdens blinde børn ikke går i skole?

Fakta:

Titel: The Light of Day

Forfatter: Dave Lambert

Pris: 73,75 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Forfatteren har valgt at lufte sin harme over forholdene via sin historie om Niana. Hun er en ung, afrikansk pige, som bor i en afsondret landsby ved Victoriasøen. Her stortrives hun, indtil det går op for hende og hendes omgivelser, at hun er ved at blive blind på grund af øjensygdommen grå stær. Denne sygdom er forbeholdt gamle mennesker i vores verdensdel, men i Afrika er den hovedårsagen til blindhed blandt børn.

Det er forholdsvis let at operere for grå stær, men i Afrika må Niana vente to år på sin operation. Efter at være blevet opereret er hun vidne til et tyveri, hvorefter hun skal identificere gerningsmændene. Da de løslades på grund af juridiske spidsfindigheder, må Niana kæmpe for sit liv. Overlever hun mon .?

Bogens illustrator har valgt at tegne nogle efter min smag lidt for nuttede illustrationer. Jeg kunne forestille mig, at historien dermed får sværere ved at appellere til elever på mellemtrinnet. Det er dog fint, at der er spørgsmål og aktivitetsmuligheder bagerst i bogen. Desuden er der muligheder for at downloade ekstra opgaver på www.easyreader.dk