Jul: Fra Lukas til Facebook

Selvom det er ottende gang, de to 8.-klasser på Dragør Skole Syd har kristendomstimer i december, var de engagerede og fik en rigtig sjov kristendomstime, da Mette Tunebjerg gennemførte et forløb om fortællingen – Juleevangeliet - og fællesskabet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden…"

Først læste Mette Tunebjerg Lukas 2,25, Juleevangeliet, højt for eleverne. Og så kom elevene på banen med alle deres erindringer og versioner - krybbespil med vise mænd, malerier, film og tegneserier.

"Vi talte om, hvordan det netop er pointen med en religiøs grundfortælling, at man fortæller den igen og igen, og hvor kæmpestor betydning, det har for trosfællesskabet, for ritualerne og traditionerne i julen".

På sin egen Facebook havde Mette Tunebjerg set, at Folkekirken har genfortalt Juleevangeliet i en 2012-style sociale medier-version på youtube. Her får Maria besked om sin graviditet fra ærkeengel Gabriel på sin gmail, Augustus opretter folketællingen som begivenhed på facebook, og Josef går på hotels.com for at finde et overnatningssted i Betlehem. 

"Den skulle vi selvfølgelig bruge - den er rigtig skarp og morsom", fortæller Mette Tunebjerg. "Så talte vi om, hvad et bliver for en fortælling, når man kommer ud på de sociale medier. Det var rigtig skæg, og det endte i en god samtale om, hvad fællesskab er, hvordan vi definerer fællesskaber og holder dem ved lige, hvordan vi opdaterer og gentager fortællinger og derved bekræfter, at vi er til stede".