Der er behov for at investere i vores børn, fremhæver Gordon Ørskov Madsen.
Der er behov for at investere i vores børn, fremhæver Gordon Ørskov Madsen.

DLF-kritik af stram økonomiaftale

Skolen har behov for investeringer, siger lærerformand Gordon Ørskov madsen og kalder den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for næste år 'historisk stram'.

Publiceret Senest opdateret

Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, er meget bekymret for skolernes økonomi efter onsdag aftens økonomiaftale. Han fremhæver, at den kommer i en situation, hvor stadigt flere børn har behov for specialtilbud eller støtte:

"Vi står med en ungdomsgeneration, der mistrives som aldrig før. Og det er meget dyrere at lappe skaderne, når det er kørt skævt, end det er at forebygge. Folkeskolen kan spille en afgørende rolle, men der behov for at investere i vores børn, og det bliver svært med en historisk stram økonomiaftale", siger Gordon Ørskov Madsen i en pressemeddelelse.

Rammen til velfærd løftes med 1,3 mia. for at imødekomme den demografiske udvikling, men samtidig vokser udgifterne til hele det specialiserede område. Flere børn har behov for specialtilbud, og de store udgifter til specialskoler og støtteordninger udhuler folkeskolens samlede økonomi:

"Vi skal have vendt udviklingen og gribe flere børn tidligere, inden mistrivslen udvikler sig. Det betaler sig på sigt, både menneskeligt og økonomisk, men det kræver, at politikerne tør vende den om og investere i folkeskolen. Folkeskolen kan løfte opgaven, men vi kan ikke gøre det, hvis vi samtidig skal spare", siger lærerformanden.

Powered by Labrador CMS