OK24

Nu har 40 procent stemt ja eller nej

Efter en uge har 4 ud af 10 af medlemmerne af Danmarks Lærerforening enten afgivet et eller nej til overenskomstresultatet. Se hvor flest og færrest har stemt.

Publiceret Senest opdateret

Knap 40 procent. Så mange af Danmarks Lærerforenings medlemmer her i skrivende stund afgivet deres stemme og sagt enten ja eller nej til et overenskomstresultat, der blev indgået 1. marts

Det svarer til 21816 stemmer, men det tal dækker over store forskelle kredsene imellem.

En af de lærerkredse, hvor flest indtil videre har stemt, er i Kolding Lærerkreds, hvor næsten 60 procent pt har afgivet deres stemme. Ifølge den lokale lærerformand Ravi Willesen er det ikke tilfældigt.

”Der er en lang tradition her i kredsen for høje stemmeprocenter til alle valg i foreningen. Vi gør meget ud af at klæde vores tillidsrepræsentanter på til at minde medlemmerne om at stemme. Det er tillidsrepræsentanterne, som virkelig gør en forskel”, siger han til Folkeskolen.

Der er også et par ydre incitamenter for lærerne i Kolding til at stemme, fortæller Ravi Willesen.

”Kredsen giver kage, hvis stemmeprocenten rammer 75, og vi er jo allerede godt på vej. Sådan har de været i mange år. Og så er vi jo i et forpligtende kredssamarbejde med Sønderborg, som lige nu ligger nummer to. Det kan måske motivere nogen til at stemme, at de ikke vil se Sønderborg løbe med førstepladsen”.

I den anden ende af spektret ligger lærerne i Egedal med en stemmeprocent lige under 28 procent.

Urafstemningen lukker natten til mandag den 15. april.