Anmeldelse:

Oplev verdensmålene

Værdierne bag verdensmålene er humane og en fin rettesnor for standpunkter og livsførelse. Eventyrerne om dem løfter sig desværre ikke så højt, men der er gode forslag til at arbejde med dem gennem drama.

Publiceret

Fakta:

Eventyrlige Verdensmål

Forfatter: Jette Bak

Illustrationer: Solveig Lawaetz

249 kroner

126 sider

Dansk Teaterforlag

Forfatteren til 'Eventyrlige Verdensmål', Jette Bak, er læreruddannet og har en diplomuddannelse i drama og praktisk erfaring fra specialskoler. Hendes håb er, at bogen kan være til glæde og nytte i og uden for undervisningen i indskolingen, og at bogen kan være med til at udbrede kendskabet til og forståelsen af verdensmålene.

Bogen består af 17 eventyr - et for hvert verdensmål. Alle eventyrene er ens bygget op, handler om kampen mellem det gode og det onde. og det er næppe nogen overraskelse, at det gode vinder til sidst.

Der en kort introduktion til det enkelte eventyr, og emnet relateres til det verdensmål, det er forbundet med.

Meningen med at undervise i Verdensmålene er at forstå dem gennem oplevelser og samtale. Efter hver enkelt eventyr er der en sides inspiration til børnedrama og -teater over eventyret/verdensmålet. Tre af børnedramaerne er afprøvet på Rosenteatret, men uden publikum. Men hvordan børnene agerede og reagerede, er desværre ikke omtalt.

I starten af bogen findes en to siders oversigt over dramapædagogiske metoder og vejledning i arbejdet med eventyrene. Illustrationerne i bogen er flotte og farverige og understøtter eventyrene.

Emnet er interessant, men eventyrene er efter min opfattelse noget kedelige. De handler for meget om prinser og prinsesser og minder lidt for meget om noget, som børn sandsynligvis har fået læst op, da de var mindre. Det ville have været mere spændende og nærværende at bringe fortællingerne tættere på elevernes dagligdag uden nødvendigvis at forlade eventyrformen.

Dramaforslagene er derimod meget fine og absolut brugbare, så samlet set vil jeg imidlertid gerne anbefale bogen, så må vi se, hvordan børnene møder brugen af udgivelsen.