Anmeldelse

Hjertestorm/Stormhjerte
Hjertestorm/Stormhjerte

Enestående tegneserieroman

En dejlig gave til dansklærerne og deres elever fra 6. klasse og opefter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2013 udkom den fænomenale tegneserieroman ”Pssst!”, der handler om den 12-årige Viola og hendes liv. Bogen tager fat på livets store og små spørgsmål på en vidunderlig og vedkommende måde, og læseren/kiggeren får et dybt indblik i de tanker, som Viola gør sig om livet før livet, livet, døden, venner, familie, ensomhed, udseende, popularitet ...

Fakta:

Titel: Hjertestorm/Stormhjerte

Forfatter: Annette Herzog

Illustrator: Rasmus Bregnhøi, Katrine Clante

Pris: 200

Sider: 128

Forlag: Høst og Søn

Nu følger forfatteren Annette Herzog og illustratorerne Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi op med endnu en strålende udgivelse, nemlig "Hjertestorm/Stormhjerte", der handler om den svære kærlighed. Viola, nu 14 år – Katrine Clante tegner – er igen hovedpersonen, når man læser bogen fra den ene ende, og Violas udkårne og jævnaldrende er med fra den anden ende. Her er det Rasmus Bregnhøi, der tegner.

Kærligheden er en sand storm i Violas hjerte – også helt bogstaveligt, for kæresten hedder faktisk Storm. Bogen er bygget op med mange små historier og billedserier helt uden ord. Titlerne er ”Jeg flyver”, ”Privat”, ”Pinligt”, ”Brat landing” … og fra Storm-siden: ”Hvor dum kan man være?”, ”Kloge mænd”, ”Fuck!”, ”Undskyld!” …

Vi får også lige en tur tilbage i historien med fortællingerne om "Medea", "Aneiden", "Romeo og Julie", "Den unge Werthers lidelser", "Anna Karenina", "Twilight" … Desuden har man konstrueret ”Det store Scorespil” som et brætspil over et opslag (side 36-37), og vi er også en tur i dyreverdenen, hvor det hele er noget mere kontant. Endelig er der en lille voxpop (”Godt spørgsmål”) og en klog mormor, der hjælper og støtter Viola med sin klogskab og store menneskeerfaring.

Fra Storm-siden møder vi en masse kloge mænd - Ovid, Aristoteles, Platon, Spinoza, Rousseau og Thomas Aquinas. Det handler (desværre) også om at blive grinet ad og om det svære i at komme frem med sine tanker. Det er en gave, når man finder et forum, hvor det kan lade sig gøre. Det hele er skrevet og tegnet meget fint og herligt direkte.

Det er bare - igen-igen - en utrolig smuk, væsentlig og enestående bog, som næppe vil blive overgået lige med det samme. Hvor er det bare flot!

Powered by Labrador CMS