Anmeldelse
Den åbne dør / Tænk på et tal / Pengene og livet
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Anders Bodelsen løb tør for nye romaner, da han i 1991 havde udgivet 'Rød september', der var inspireret af Blekingegade-sagen.
Men i år er han igen aktuel med den mini-roman, som for tiden løber som føljeton i DSB-bladet UD & SE. Måned for måned føjes et nyt kapitel til den endnu ufærdige roman, som startede i januar. Efter planen skal sidste afsnit publiceres i december-nummeret.
Jeg anbefaler varmt denne brevroman til de kolleger, som ikke har set, at den er der. Den kan med fordel bruges i en 9. eller 10. klasse - og den er gratis! Hvert afsnit udgør en afrundet helhed, og det raffinerede er blandt andet synsvinklen, som skifter med hvert nyt afsnit.
Mens Bodelsen kæmper med sit digterliv, har andre forgrebet sig på hans (nok) to største genistreger i dansk spændingslitteratur: 'Tænk på et tal' og fortsættelsen 'Pengene og livet'.
De indgår i en fin serie, Lette klassikere, der helt ud i omslagene lægger sig tæt op ad originalforlæggene: Flemming Borcks blå madkasse og bankrøver Sorgenfreys Walther PP-pistol dominerer hver sin forside. De signalerer umiskendeligt, hvem og hvad der er på færde. I begge bøger bevares forfatterens geniale plot, og bearbejderne har sprogligt været loyale over for Bodelsen, når han er bedst.