Forfatterne Dorte Vestergaard Hansen, Anne-Christine Weber og Marie Proschowsky har vundet Alineas læremiddelpris for matematiksystemet Reflex.

Nyt matematiksystem løb med læremiddelpris

Læremiddelforlaget Alinea fejrede torsdag aften sig selv med reception og prisuddeling. En af årets priser gik til de tre forfattere bag det nye matematiksystem 'Reflex'. Også et gratis læremiddel om gambling og en bog til læreruddannelsen blev hædret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"At udvikle et grundsystem fra scratch er en kraftpræstation i sig selv. Men også at gøre undersøgende matematik tilgængeligt og i øjenhøjde med både børn og lærere er lidt af en bedrift" løb det torsdag aften fra scenen, hvor forlagsdirektør Rikke Bay fra forlaget Alinea.

Forfatterne Dorte Vestergaard Hansen, Anne-Christine Weber og Marie Proschowsky har blandt andet lagt vægt på en undersøgende og reflekterende tilgang, hvor eleverne arbejder med selv at afprøve løsninger, lære af hinanden og øve sig i at bruge sproget i matematik.

Anmeldelse af 'Reflex'

Nye priser

Som noget nyt i år blev der uddelt priser i flere kategorier, hvor 'Reflex' vandt prisen for 'mest innovative læremiddel'. 'Årets mest aktuelle læremiddel' gik til onlinematerialet "Gaming og gambling", som Alinea har udviklet i samarbejde med Center for Ludomani og som er gratis tilgængeligt på Alineas portal for gratis læremidler Forstå.dk.

"Gaming og gambling" handler både om de positive sider ved gaming og om gråzonerne, hvor børn og unge kan blive fristet til at gå ind i pengespil.

Nyt læremiddel skal lære skoleelever at spotte gambling i computerspil

Mette-Maria Rydén tager prisen for årets mest visionære læremiddel: "Læs og skriv", som er udgivet på søsterforlaget Akademisk forlag og rettet mod læreruddannelsen. Forfatterens mål er at hjælpe de kommende lærere i arbejdet med elevernes fagsproglige udvikling.

Anmeldelse af 'Læs & skriv'

"Mette-Maria Rydén er en fantastisk engageret og ambitiøs læsekonsulent, som virkelig brænder for at gøre en forskel for eleverne. Og hun er lykkedes med at lave en bog, der reelt formår at støtte lærere i deres arbejde med at få alle elever ind i en mærkbar udvikling", sagde forlagsredaktør Lene Kamuk, som begrundelse for prisen.

Ud over æren og en lille statuette følger der også en kontant præmie med prisen.