Anmeldelse

Kaptajn Bimse i Ottomanien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad kan der dog ikke ske på en togtur til Humlebæk!

Kaptajn Bimse med sin flyver Zanzibar er tilbage i storform, også selv om han af Anna tvinges til at tage med til Ottomanien - nogenlunde det farligste sted på jorden. Men de fire venner - Kaptajn Bimse, Goggeletten, Anna og Johnson - klarer skærene i et drabeligt og sjovt eventyr.

Bjarne Reuter kan noget med sproget. Det er fabulerende og fantasifuldt - nogle steder næsten Benny Andersensk, for eksempel "Om torsdagen som startede med at gå på hæld og endte med at gå på hænder". Og Annas bamse, Johnson, er filosofisk, som var han medspiller i fortællingen om Peter Plys. Man er godt underholdt i det selskab, og bogen vil glæde de fem-otteårige - både til højtlæsning og til selvlæsning for de ældste i gruppen.

Og er man så heldig at få lov at læse den op, kan man se frem til en god oplevelse i hyggeligt selskab. De sjove og søde illustrationer er af Anette Reuter.