Anmeldelse

Scoop 13

Scoop 13

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
"Scoop 13, Fakta og forståelse - Prøven i dansk" er en fortsættelse af "Scoop 12, Fiktion og fortolkning - Prøven i dansk", der nærmest er en håndbog til læreren i afvikling af den mundtlige prøve i dansk - såvel prøveform A som B.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Scoop 13" handler om, hvordan eleven kan tilrettelægge sit analysearbejde og sin fremlæggelse til folkeskolens afgangsprøver i mundtlig dansk.

Fakta:

Titel: Scoop 13

Forfatter: Lisbeth Kongsted, Pia Weng, Sten Østengaard

Serie: Scoop

Type: Bog

Forlag: Alinea

I bogen findes analyse af tre tekster med nyheder, en reklame og et pressefoto, to tekster med holdninger, en dokumentarfilm, tænk før du taler, ord og begreber, alle prøverelevante oplæg. Hæftet igennem er der analyser, fortolkninger og perspektiveringer af oplæggene, som anbefales gennemarbejdet i løbet af enten 8. eller 9. klasse under devisen: Øvelse gør mester.

På indersiden af hæftets omslag findes såkaldte Nyheds-, FaktaBilled-, Holdnings- og DokuFilmFixer, der er guidede strategier til gennemførelsen af et prøveoplæg. Disse Fixer minder i høj grad om de analyseskemaer, der igennem en årrække er blevet brugt som arbejdsredskab, men som har låst eleverne fast i alt for stive rammer. Med disse meget relevante Fixer er det lærerens opgave at give eleverne et godt arbejdsredskab, uden at de forfalder til at bruge dem mekanisk og uden forståelse.

"Scoop 13" er igen et rigtigt fint lærermateriale til understøttelse af den daglige undervisning i overbygningen, der sigter frem mod de afsluttende mundtlige prøver. Hæftet skal således ikke anvendes fra ende til anden, men bruges som understøttelse eller ideoplæg til relevante genrer.