Anmeldelse

Alle børn synger

Alle børn synger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hver generation af børn og hvert forlag må have sin egen sangbog med sangene for de mindste. I Inge Marstals redaktion og med Dorte Karrebæks illustrationer er det her forlaget Sesam, der forsøger med sangbogen til alle børn. De fleste af klassikerne er (selvfølgelig) med, lidt fra poppens verden er kommet til (men hvorfor er "Vuffelivov" med i børnenes sangskat?), og som det formentlig vigtigste og det, der mest berettiger denne udgave: Der er medtaget nyere sange, først og fremmest fra "Sigurds bjørnetime" og "Sigurd og symfoniorkestret" - dog ikke noget stort antal.

Fakta:

Titel: Alle børn synger

Illustrator: Dorte Karrebæk

ISBN: 978-87-11-31245-2

Pris: 199 kroner

Sider: 220 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Sesam

Et udvalg af sangene, 18 i alt, er vedlagt på cd, indsunget af Gentofte-Jægersborg Kirkes børnekor og dirigeret af Pia Boysen. En dejlig cd, der sagtens tåler at blive spillet mange gange, og som ikke mindst i kraft af klaver/harpeakkompagnementet bevarer en smittende, let karakter.

Forrest i bogen findes en meget kort becifringsoversigt til klaver. Den tvivler jeg på er til gavn for ret mange. Ønsker man at bringe en vejledning, må den være mere udførlig og skrevet for ikke-kyndige becifringsklaverspillere.

Bogen er en oplagt gaveidé til alle børn og børnefamilier. De charmerende illustrationer og først og fremmest alle de dejlige sange gør det til en rigtig dejlig bog for både børn og voksne. Således er bogen, anvendt sammen af forældre og børn, et fantastisk alternativ til den bedøvende video/dvd-kultur, der truer barndommen.

Den gedigne kvalitet vil være med til at langtidssikre den.