Anmeldelse

På jagt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne billedroman flankerer skræmmende, uhyggelige illustrationer en tekst, der også kan få hårene til at rejse sig.

Bogen handler om jagt - flere forskellige slags. Hovedpersonen - en dreng - er med sin far og onkel på jagt og skyder en ræv. I stedet for stolthed føler han sig utilpas. Moderen bliver rasende, og et nyt skænderi i en lang række mellem hende og faderen fører til, at hun rejser. Faderen og drengen må klare sig selv. Det er ikke sjovt, og drengen går på en slags jagt hos naboen Hans Peter. En jagt efter oplevelser og spænding, for Hans Peter er lidt sær, holder sig for sig selv og vil ikke have besøg, så det gælder om ikke at blive opdaget. Det bliver han alligevel, og Hans Peter spærrer ham først inde, og da han lukker ham ud, slår han. Det gør faderen rasende, og så går han på jagt - efter Hans Peter. Han siger godt nok, han skal på andejagt, men Hans Peter forsvinder i hvert fald. Måske det fuldendte mord, for politiet finder ikke noget. Det måske mest skræmmende er, at moderen kommer tilbage, og dagligdagen fortsætter sin vante gang, som om intet er sket. Faderen kan leve med det. Drengen også.

Bogen er en af Dansklærerforeningens billedromaner, der skal sætte gang i den første litterære læsning. Den kræver nok temmelig meget guidning, og der er risiko for, at eleverne vil føle den svær og måske lidt mærkelig og uinteressant. Men der er meget stof til diskussion. For de 9-12-årige.