Anmeldelse

Neotand - Fantasiens Brobygger

1. De første tegn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen handler om en dreng, Neotand, som går med aviser meget tidligt om morgenen. Nu er det de færreste af os, der kan forestille sig, hvor dejligt det er at stå tidligt op om morgenen for at gå med aviser, og Neotand har det på fuldstændig samme måde. Men Neotands morgenture er noget anderledes, end vi kan forestille os det.

Han møder både en mærkelig tåge og løsslupne køer, der ånder ham i nakken. Selvfølgelig kommer drengen for sent i skole, hvilket læreren ikke bliver glad for. Hans overdrevne historier får et lidt komisk skær, når han fortæller det til andre.

Den næste morgen på avisruten er det stjerneskud og frøer, der skaber historien. En magisk kugle er også begyndt at forfølge vores ven. Lørdag morgen på avisruten opdager Neotand, at fredagen er gået, uden at han selv har registreret det. Hos købmanden ser han noget underligt, men opdager så, at det er Leeloo - skolens sødeste pige. Leeloo giver Neotand en fornemmelse af, at han skal i forbindelse med Gamle - en ældre mand i nabolaget, som Neotands mor ikke vil have, at han tager kontakt til. Sådan bliver bogen ved, og den ender med en god og åben slutning, der sætter lytternes fantasi i gang.

Bogen er fremstillet i en lækker, tyk papirkvalitet i A4-format, så der ikke så let kommer æselører. Dertil kommer, at bogen har spiralryg, og skriftstørrelsen er tilpasset, så den bliver let at læse op for børn eller voksne i større eller mindre grupper.

Materialet er også meget flot illustreret på hver anden side med en fin og enkel streg belagt med gode farver. Illustrationerne underbygger materialets formål som oplæsningsbog særdeles godt.

Bogen er glimrende til oplæsning.