Anmeldelse

Freja og Eskil

Mit første bibliotek

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hver af de små bøger i serie B udgør en historie om Freja og Eskil, som også er hovedpersonerne i læsebøgerne. Tidligere udkom serie A i de små bøger, og det er naturligvis meningen, at læreren afpasser valg af bøger efter elevens niveau. "Mit første bibliotek" passer således til 1./2. klasse.

Ved at eleverne allerede kender mange elementer i historien, bør det være en overkommelig udfordring at læse sig til en ny fortælling. Fra serie B1 til B2 øges sætningslængderne, og ordene er gennemgående lidt vanskeligere.

Det er hensigten med hele serien, at eleven starter med at høre fortællingen i små bidder på cd og gentager teksten i den pause, der er indsat, idet han peger på ordene. Ved fornyet læsning prøver eleven at komme før cd-afspilleren, og dette vil ved gentagne læsninger til sidst lykkes for eleven.

Med serie C1 får børnene adgang til en fortsat fortælling i fem afsnit, hvor de skal holde styr på rækkefølgen. Endelig præsenteres eleverne med serie C2 for faktagenren, hvor emnerne jagt, planter, dyr, årstidernes skiften og livet i et kloster fremstilles.

Bøgerne er lækre i udførelsen med søde og humoristiske tegninger. Det er også godt, at forfatteren har tænkt tværfagligt, samtidig med at det danskfaglige er meget gennemtænkt og virker tilgængeligt for eleverne.

Jeg tror bare stadig, at de fleste elever og lærere vil køre trætte i at arbejde så meget med tekster, som ikke drejer sig ret meget om nutiden og alle de spændende temaer, den byder på.