Anmeldelse

Bortførelsen fra St. Leu

- og andre kriminalnoveller

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 8. april 2005 ville Hans Scherfig være fyldt 100 år. I den anledning er hans kriminalnoveller blevet genoptrykt sammen med en stribe af forfatterens ungdomsværker.

Interessant er det, at den store danske forfatter som ganske ung tjente penge til dagen og vejen ved at skrive kriminalnoveller, som han solgte til 30ernes ugeblade. De fleste offentliggjort i ugebladet Ude og Hjemme. Novellerne skrev han under pseudonym, derfor regnes de ofte til den "uofficielle" del af forfatterskabet.

Igennem sin forfatterkarriere brugte Hans Scherfig elementer fra kriminalgenren. I en række af novellerne indgår temaer, Hans Scherfig siden genbrugte i "Den døde mand" og i "Den forsvundne fuldmægtig".

Bogen indeholder et efterskrift af eksperten i dansk kriminallitteratur, Benni Bødker, der bestemt vil være interessant læsning for fans og krimielskere.

Bogens titelnovelle egner sig, som samlingens øvrige noveller, til højtlæsning og lystlæsning i overbygningen. Endvidere er samlingen særdeles anbefalelsesværdig, når forfatteren, perioden 1930erne eller kriminalgenren står på programmet i danskundervisningen i de ældste klasser.