Anmeldelse

Iqbal Farooq og den indiske superchip

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er den tredje om Iqbal Farooq og hans familie, som er indvandret fra Indien, og om alle de andre forskellige og mere eller mindre specielle mennesker, der bor i opgangen på Nørrebro.

Fakta:

Titel: Iqbal Farooq og den indiske superchip

Forfatter: Manu Sareen

Pris: 199,95 kroner

Sider: 208 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Det er et muntert bekendtskab. En vanvittig historie, hvor alt går galt, og hvor hovedpersonen får den slags hjælp, man mildest talt hellere ville være foruden.

En lille, elektronisk chip er havnet i Danmark i selskab med en indisk elefantekspert. Iqbal får en af chippene, og via et mislykket fysikforsøg, et lynnedslag og en eksplosion kommer den til at rumme så store kræfter, at den kan løse jordens energiproblemer. Chippen er måske mange milliarder værd, og skruppelløse og obskure grupper - Helles øgler og imamer i pyjamas - tager alle midler i brug for at få fat i den. Iqbal havner sammen med sin kloge lillebror Tariq i en hæsblæsende konflikt, hvor hjælpen fra onkel Rafiq, vennen Kassem og underboen hr. Wibrandt kun gør ondt værre. 

Undervejs får vi forskellige hint til aktuelle begivenheder, for eksempel til Stein Bagger, våbentyveri på Antvorskov Kaserne, Perle og rigspolitichefens ferie i Brasilien - elegant og morsomt gjort ligesom de sproglige finesser som drengenes slang fra Nørrebronx og betjentenes jyske dialekt. 

En helt usandsynlig og meget underholdende historie, der vil fange de fleste børn og unge til oplæsning eller selvlæsning fra 10-15 år. Der er sjove og detaljerige illustrationer af Lars-Ole Nejstgaard.