Anmeldelse

Venner imellem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venner imellem - en uundværlig debatbog om venskaber på tværs af kulturelle baggrunde.

Marc beder Kemal lugte efter, om han lugter af Kemals mors mad. Marcs forældre må nemlig ikke vide, at han er ven med Kemal. En dag bliver det for meget for Kemal, og han stiller spørgsmålet: Hvorfor være ven med én, som er bange for at være venner med mig?

Problemstillingen findes i en af otte små noveller i den lille debatbog i børnehøjde om venskaber. En bog, som også indeholder en bøn til forældre og andre om at holde fingrene væk fra de blandede venskaber.

Novellerne er fortalt til den danskkurdiske forfatter. Fortalt af otte børn med forskellig etnisk baggrund. Venskaberne er gode, svære, dejlige, ulykkelige og fantastiske, kort sagt: uundværlige.

Novellerne bærer naturligvis præg af deres oprindelige forfattere, men i forhold til målgruppen fremmer det sandsynligvis deres læsbarhed og styrker deres troværdighed.

Den medfølgende lærerbog - med kopisider - lægger op til arbejde med relevante danskfaglige redskaber, som er med til at åbne en tekst på basis af det talte sprog.