Anmeldelse

Ild og vand

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er andre troldmandsskoler end Hogwarts, og har man ikke fået nok af livet med Harry Potter og de andre kommende magikere dér, er der spænding at hente i "Ild og vand" - om livet på en tilsvarende skole et andet sted i verden.

Hovedpersonen er pigen Maeve, der har særdeles stærke magiske evner. Så kraftige som aldrig tidligere set. De kan være farlige både for hende selv og for omgivelserne. Hun må lære at kontrollere dem - i det godes tjeneste naturligvis - og derfor sendes hun til skolen Layvon. Men farerne lurer. Mørkets magter truer med at tage herredømmet over såvel mennesker som guder, og det er svært at kende forskel på ven og fjende.

For kendere af Harry Potter kunne det lyde, som om "Ild og vand" er et plagiat, men den har sit eget liv og sin berettigelse. Den er godt komponeret og holder spændingen fra start til slut. Til tider vildt spændende. Sproget er ligetil med megen dialog. Spændende frilæsningsbog til 11-14 år.

En flot bog af en debutant på bare 18 år. Den kalder på en fortsættelse.